breadcrumbs_revolution_theme

Licente Microsoft OLP (Open License Program)

Programul Open License este destinat organizatiilor de orice dimensiune, oferind o modalitate simpla si rapida: plata integrala a licentelor la momentul cumpararii. Cu Open License, companiile pot obtine discount corespunzator nivelului de achizitii pentru licentele cumparate prin acest program si o serie intreaga de alte avantaje.

Contractul Open License se deschide automat odata cu prima achizitie de licente - order. Achizitia initiala trebuie sa fie de minim 5 licente, de orice fel. Dar marimea achizitiei initiale determina nivelul de discount al contractului Open, ce va fi valabil timp de 2 ani. Orice achizitii ulterioare efectuate sub acelasi contract vor beneficia de nivelul de discount stabilit initial.

Open License poate fi privit ca un angajament Microsoft facut pe 2 ani: orice achizitie ulterioara de licente - reorder - va beneficia de reducerea stabilita la prima achizitie, conform volumului de licente. Desi dupa 2 ani de la achizitia initiala expira contractul Open License, licentele in sine vor ramane valabile perpetuu. De fapt, expira numai nivelul de discount, nu si licentele achizitionate pe perioada contractului. O organizatie poate avea simultan mai multe contracte Open License deschise, eventual cu nivele diferite de discount.

La achizitie, clientul primeste dovada de licentiere: contractul Open in format electronic accesibil la VLSC - Volume Licensing Service Center. Acolo se specifica numarul si tipurile de licente, plus un Authorization Number, in baza caruia se pot face comenzile ulterioare pe acelasi nivel de discount. Tot la VLSC se pot gestiona si beneficiile aditionale.

Produsele licentiate sunt apoi instalate folosind kituri ce se descarca, in baza contractului Open License, de pe site-ul VLSC.

Avantajele contractelor Open License


Pret mai redus

Odata incheiat un contract Open License, o organizatie poate folosi numarul acestuia - Authorization Number - la orice reseller pentru a obtine reducerea stabilita cu comanda initiala, chiar si pentru o singura licenta suplimentara. Nivelul de discount ramane acelasi timp de 2 ani, pe toata durata de valabilitate a contractului. Preturile licentelor Open sunt de cele mai multe ori sub cele ale pachetelor software FPP.

Gestiune mult simplificata

O organizatie nu mai trebuie sa depoziteze stive de pachete cu documentatii pentru a dovedi legalitatea soft-ului. Fiind luate sub acelasi License Agreement, au un Authorization Number unic, din care se pot deduce numarul si tipurile de licente achizitionate. in cazul pierderii unei licente se poate emite o copie, spre deosebire de pachetele FPP. Dovada de licentiere este oricum pastrata electronic de catre Microsoft pe site-ul VLSC.

Orice CD achizitionat in mod legal poate fi folosit ca suport de instalare. Sau se pot descarca kiturile online de pe acelasi site VLSC.

Flexibilitate cu drepturi de downgrade

La Open exista posibilitatea de downgrade. De exemplu, daca o firma cumpara licente Open pentru Microsoft Office 2007, utilizatori care inca doresc Office 2003 il pot folosi in mod legal. in general, licenta Open pentru o versiune a unui produs acorda dreptul utilizarii unei versiuni anterioare a produsului.

Flexibilitate in locatia de instalare

Produsele licentiate prin Open License pot fi mutate de pe un calculator pe altul, in functie de specificul activitatii desfasurate la fiecare post de lucru la un moment dat. E o facilitate de care organizatiile au mare nevoie. Prin comparatie, licenta OEM este legata de calculatorul pentru care se achizitioneaza - nu se poate muta pe alt calculator.

Flexibilitate cu kitul de instalare

Licentele sunt separate de kitul de instalare sau suportul fizic al acestuia. Odata platit dreptul de utilizare pentru produsele software, o organizatie poate comanda mai multe kituri de instalare. Sau le poate descarca de pe VLSC.

De exemplu, daca organizatia are 3 ingineri de sistem sau 3 locatii diferite, se pot comanda 3 disk-kit-uri. Pretul lor este foarte scazut pentru ca nu au o licenta asociata, ci numai rol de suport pentru instalare si service.

Cheile de instalare pentru produse sunt pastrate pe acelasi site VLSC.

Suport tehnic direct de la Microsoft

Pentru licentele Open License achizitionate impreuna cu abonamentul de mentenanta Software Assurance, suportul tehnic e asigurat direct de Microsoft, nu de catre firma care a livrat echipamentul hardware, cum este in cazul licentelor OEM.