breadcrumbs_revolution_theme

Licente Microsoft Full Packaged Product (FPP)

Licentele FPP prescurtare de la Full Packaged Product - este denumirea pachetelor cu aplicatii software asa cum pot fi ele regasite pe rafturile magazinelor retail.

In lista de produse si preturi estimate, aceste licente au in denumire particule ca CD sau DVD. Spre deosebire de licentirea de volum, licenta se vinde odata cu suportul fizic al kitului de instalare.

Licentele FPP sunt destinate utilizatorilor individuali sau casnici, cel mult pentru birouri foarte mici. In cazul companiilor, optiunile pentru licentiere de volum ca Open License sau contracte OVS pentru inchirierea de software s-ar putea dovedi mult mai convenabile.

Caracteristici FPP

  • Pachetul contine kit de instalare pe CD sau DVD, End User License Agreement, manual cu documentatie si cheia de instalare a produsului software.
  • Produsul necesita activare. Se poate face automat, daca exista conexiune la Internet, sau prin telefon, cu ajutorul operatorilor Microsoft de la centrul de activari.
  • Produsul este transferabil daca primul calculator s-a defectat sau se schimba hardware-ul partial sau integral. 
  • Licenta FPP acopera doar versiunea curenta a produsului achizitionat. Nu include drepturi de downgrade si nici de upgrade.

Dovada licentierii

Dovada licentierii in cazul unei licente FPP se face prezentand elementele urmatoare:

  • Toate elementele componente din pachet: cutie, avand pe partea superioara eticheta COA, disc de instalare, EULA, daca exista in forma tiparita si manual.
  • Factura de achizitie si dovada platii.